Prvo izliječite stomak

 

«Stomak je poput mape boli čovjekove duše, tijela i misli. Trbuh je drugi mozak – u stvari, mislim kako je stomak važniji od mozga kada je riječ o osjećajima». Tako kaže Pierre Pallardy, iscjelitelj koji je godinama liječio najpoznatije osobe svijeta (među ostalim Picassa, Chanel, Frank Sinatru) koje su patile od raznih, najčešće psiholoških poremećaja, samo tretirajući njihov stomak. Prema njegovim riječima zdravlje leži u zdravom trbuhu, a svaka bolest od raka do depresije može se izliječiti tretirajući abdominalno područje. Također, održavajući stomak zdravim može se spriječiti nastanak gotovo svih, a posebno duševnih oboljenja.

Pillardova pravila za abdominalno zdravlje

– VJEŽBAJTE DUBOKO ABDOMINALNO DISANJE
Duboko abdominalno disanje dovodi u organizam dovoljno kisika, te opušta organizam. Važno je disati iz stomaka. Plitko disanje iz grudi, stvara nervozu i napetost.

– JEDITE POLAKO I REDOVNO

Abdomen mora biti tretiran na način da se poštuje njegov bioritam. To znači jesti redovito, ne pretrpavati se i izbjegavati bilo kakva ometanja za vrijeme obroka poput televizije.

– JEDITE PAŽLJIVO

Izbjegavajte dijete za mršavljenje koliko god možete. Umjesto njih, hranite se pravilno s nešto smanjenim unosom kalorija.

– REDOVITO VJEŽBAJTE

Morate vježbati dovoljno i redovito, ali nemojte pretjerivati. Pronađite aktivnost koja vas osnažuje, a u isto vrijeme i opušta.

– MASIRAJTE SE

Opuštajuća samomasaža područja stomaka očuvat će vaše zdravlje.

– VJEŽBAJTE ABDOMINALNU MEDITACIJU

Pallardy vjeruje kako bismo se prilikom meditacije trebali usredotočiti na predio stomaka i na pokrete trbušnih mišića prilikom svjesnog dubokog disanja.

Rate this post

Komentari

Odgovori

*