19. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Poremećaji ličnosti sve češći

Samo u Velikoj Britaniji prema riječima znanstvenika postoji tri milijuna osoba s poremećajima ličnosti....

Poremećaji ličnosti sve češći

Samo u Velikoj Britaniji prema riječima znanstvenika postoji tri milijuna osoba s poremećajima ličnosti. Oni kažu kako je najčešći tip opsesivno kompulzivni poremećaj od kojeg, između ostalih, pati i nogometaš David Beckham.

Osobe koje se povučene, izolirane ili imaju malo prijatelja imaju veće šanse za obolijevanje i do tri puta.

Nesocijalno ponašanje koje uzrokuje poremećaj, kako tvrde znanstvenici koji su istraživali taj problem, učestalije je kod muškaraca nego kod žena. Također, često se pojavljuje nakon rastave, razvoda, gubitka posla ili kod osoba s vrlo niskim primanjima.

Profesor Jeremy Coid, s Londnoskog sveučilišta, voditelj tima istraživača, kaže kako se nada da bi ova studija trebala pomoći prevenciji poremećaja, posebno kod mladih ljudi. Nada se kako će se o problemu više i češće govoriti.

Dodaje, kako je poseban problem to što pri pojavi prvih simptoma ove bolesti okolina počinje izbjegavati osobe koje ih pokazuju (kao zbog nedruštvenog ponašanja) pogoršavajući na taj način njihov problem, umjesto da im pomognu. Međutim, kada bi se više informirali mogli bi prepoznati simptome i preventivno djelovati.

Istraživanje je objavljeno u Britihs Journal of Psychiatry, a uključilo je gotovo 9 tisuća ljudi.

Rate this post