Muškarci krivi za PMS, a ne hormoni

Muškarci krivi za PMS, a ne hormoni

Prema posljednjim istraživanjima, znanstvenici tvrde kako su za PMS najviše krivi muškarci.

Profesorica Jane Ussher, voditeljica istraživanja kaže kako nema biološke razlike između žena koje pate od PMS i onih koje nemaju simptome. «U stvari PMS uzrokuje kombinacija različitih faktora, jednako kao ono što se događa u tijelu, važno je i ono što se događa u okolini. Stoga, muškarci imaju itekako značajnu ulogu, oni mogu uzrokovati pogoršanje simptoma, ali i njihov nestanak, ovisno o tome koliko su pažljivi prema svojim partnericama», naglašava Profesorica Ussher.

Rezultate ovih istraživanja provedenih na Sveučilištu Leicester dopunjavaju psiholozi sa Sveučilišta u Sidneyu koji tvrde: «Žene se svakodnevno bave sa svima kod kuće, uz to rade cijelo vrijeme, voze djecu u školu i vraćaju ih kući, ostavljajući vrlo malo vremena za sebe. Te, nadnaravne ljudske moći, žene mogu održavati tri tjedna u mjesecu, ali jednostavno im treba odmora, nisu sposobne toliki pritisak nositi na svojim leđima bez odmora. Tada se povlače u sebe i javlja se osjećaj umora i fizičke iscrpljenosti (PMS) – a intenzivnost tog osjećaja ovisi o količini potpore koju dobivaju od partnera».

Istraživanja su pokazala da žene u stabilnim vezama, u kojima imaju potpunu podršku partnera, te ukoliko njihov partner preuzima određenu količinu obveza na sebe, imaju i manje izražen PMS.

Rate this post

Komentari

Odgovori

*