25. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Mjesečeva dijeta moje iskustvo

Moje iskustvo s mjesečevom dijetom temelji se na provođenju ove dijete tu i tamo već dvadesetak godina...

Mjesečeva dijeta moje iskustvo

Mjesečeva dijeta moje iskustvo

Moje iskustvo s mjesečevom dijetom temelji se na provođenju ove dijete tu i tamo već dvadesetak godina. Volim je jer je brza, a na povremeni post sam već naviknula iz vjerskih razloga, pa mi mjesečevu dijetu jedan dan nije nikakav problem održavati.

Najčešće s njom uspijem smršaviti u jedno mdanu 1 do 2 kg, koje dobijem u međuvremenu, pa mi na neki način pomaže za održavanje odgovarajuće tjelesne težine.

Što se tiče dijete iskustva su mi raznolika. Nekad bi zaista primijetila gubitak 3 kilograma u jednom danu, dok ponekad bi se gubitak sveo na 300 grama.

Po mom iskustvu mjesečeva dijeta ima bolje djelovanje na početku provođenja neke dijete ili kad ju se provodi tu i tamo, neovisno o drugoj dijeti, nego kad bi trebala biti pomoć kod provođenja druge dijete.

Imala sam slučaj da sam bila na dijeti kada sam htjela izgubiti nekih 8 kg u dva mjeseca. Na početku tog dijetnog plana sam provela mjesečevu dijetu i na moje oduševljenje u jednom danu sam izgubila 2 kg.

Nakon toga sam nastavila s dijetom koju sam provodila (spora dijeta brojanje kalorija gdje se gubi oko 1 kg tjedno) i nakon dva tjedna sam se veselila mjesečevoj mjeni jer sam očekivala ponovni gubitak kilograma kao u provj fazi.  Nakon jednodnevnog posta (koji sam pokvarila čašom slatkog soka koji sam slučajno popila)  shvatila sam da sam taj dan izgubila manje od 300 grama. Da li je do soka ili organizma, ne mogu točno znati. Ali to me nekeko razočaralo i  unazadilo, jer sam očekivala da ću skoro biti gotova s dijetom i da ću se približiti cilju, a bila sam samo umornija, iscpljenija i gladnija.

Tada sam odustala i od glavne dijete brojanja kalorija. Ukupni gubitak kilograma u tih 15 dana je bio oko 4 kg, s tim da sam bila gladnija u sljedećoj fazi i vratila dva, ali evo trenutno za željenu težinu umjesto 8 trebam smršaviti 6 kg, pa je vrijedilo.

Link na mjesečevu dijetu koju sam provodila

Mjesečeva dijeta za 2024.

Rate this post