25. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Bućino i ulje mente za brži rast kose

Bućino i ulje mente za brži rast kose

Bućino i ulje mente za brži rast kose

 

O davnina se za rast kose koristi bućino ulje, a pokazalo se kako dosta dobro djeluje u kombinaciji s uljem paprene metvice (mint uljem). Već se mogu kupiti i gotovi pripravci koji kombiniraju ova dva proizvoda. Ova kombinacija najpopularnija je u poticanju rasta kose, ali se koristi i za njegu kože, za ublažavanje ožiljaka od akni.

Ova kombinacija mint i bućinog ulja dobar je izvor vitamina E i na taj način njeguje kožu i kosu. Ova dva sastojka istovremeno i njeguju i jačaju kosu i vlasište, ali i podstiču rast nove kose. Ovu kombinaciju ulja koriste i mnogi muškarci s bradom, za njegu i poticanje rasta brade.
Nakon što se ova kombinacija nanese na vlasište djeluje umirujuće i stvara osjećaj hlađenja kože. Nanosi se tako da se na vršcima prstiju nakapaju dvije do tri kapi mješavine ulja, a zatim se nježno umasiravaju u vlasište kose. Može se isprati vrlo brzo, te na taj način zapravo koristiti kao prirodna maska za kosu, a s druge strane može se i ostaviti da djeluje bez ispiranja do sljedećeg pranja, ako vam kosa ne izgleda previše masno. Kako će djelovati vlasište i kosa nakon umasiravanje nekoliko kapi najviše ovisi o tome kakve je strukture vaše vlasište i kakve boje kosa.

Ovakav tretman trebalo bi ponavljati jednom tjedno.

Vezano:

Prirodne maske za kosu

Kako na prirodni način ubrzati rast kose

 

Rate this post