Prirodni piling za lice od kave

Prirodni piling za lice od kave

Piling je povremeno dobar za lice budući da pomaže odstraniti odumrle stanice s lica, te bolje očistiti pore.

Kava osim što je mnogima neizostavni napitak može poslužiti i za druge svrhe. Jedna od njih je i prirodni piling s kavom. Na taj način možete iskoristiti talog kave koji vam ostane nakon što ste pili kavu.
Kava se često kombinira s drugim sastojcima kako bi dobili višestruki učinak. Kava će poslužiti za mehanički piling, npr. sok od limuna za posvjetljivanje kože dok će jogurt i kokosovo ili maslinovo ulje nahraniti kožu, aloe vera će umiriti kožu…

Kada radite piling nježno masirajte kožu lica ili tijela. Nakon toga piling možete na licu ostaviti kao prirodnu masku za lice 5-10 minuta. Nakon toga piling isperite s lica i nastavite s uobičajenom njegom lica.

Kavu ne bi trebalo samostalno koristiti kao piling jer bi u tom slučaju mogla biti previše gruba. Bolja opcija je pomiješati kavu s nekim uljem, mlijekom, jogurtom i slično kako bi se ublažio efekt. Istovremeno ćete ovisno o sastojku koji ste izabrali dobiti i dodatne koristi za lice budući da i te dodatne namirnice imaju određene koristi za lice.

Prirodni piling s kavom za lice ili tijelo

– Kava, šećer i maslinovo ulje – piling za lice i tijelo
Pomiješajte 2 žlice taloga kave, 1 žlicu šećera i 1 žlicu maslinovog ulja.
Sastojke dobro izmiješajte. Možete koristiti kao piling za lice ili tijelo.

– Kava, jogurt i kokosovo ulje – piling za lice i tijelo
Dobro izmiješajte 2 žlice taloga kave, 50 ml jogurta, 1 žlicu kokosovog ulja i 1 žlicu iscijeđenog limuna. Masirajte kožu lica ili tijela, ostavite da djeluje 10-15 minuta, zatim isperite.

– Kava i med – piling za lice i tijelo
Dobro izmiješajte 2 žlice taloga kave, 2 žlice jogurta i 1 žlicu meda. Nanesite masirajući na lice i tijelo. Možete ostaviti da djeluje 5-10 minuta, zatim temeljito isperite.

– Kava i aloe vera – piling za lice i tijelo
Pomiješajte u istim omjerima talog kave i aloe veru. Smjesom masirajte kožu lica ili tijela, ostavite da djeluje 10 minuta, zatim isperite.

– Kava protiv podočnjaka –

Pomiješati kavu i maslinovo ulje, te nanijeti na kao masku na podočnjake. U ovom slučaju se ne radi piling nego maska za podočnjake i tu masku treba lagano utapkati umjesto trljati ili masirati. Ostaviti da djeluje pet do petnaest minuta te potom temeljito isprati

Kakve koristi ima kava za kožu?

Piling od kave je odličan izbor budući da ne samo da se s njom radi piling lica, nego istovremeno taj piling ima i ugodan miris, budući da piling od kave uglavnom rade osobe koje piju kavu. Piling od kave se radi od taloga skuhane kave, a ako tražite provjereni recept za kavu, možete ga pronaći na linku:

Osim što može poslužiti kao odličan piling za kožu lica i tijela, kava kada se nanosi na kožu može djelovati na sunčane mrlje, smanjivanje bora, odnosno općenito imati antiageing efekt.

Kava može djelovati na podočnjake, a često je kofein sastojak proizvoda za borbu protiv podočnjaka.

Kava može smanjti iritacije na koži i opekline od sunca. No, u ovom slučaju se ne radi piling od kave nego obloge. U skuhanu kavu, ohlađenu, dodati hladnu vodu. Namočiti maramicu ili blazinicu i staviti na zahvaćeno mjesto.

Piling od kave poboljšava cirkulaciju.

Piling od kave ne samo da uklanja odumrle stanice nego i pomaže regeneraciji stanica.

Piling za lice – općenito

Iako imaju brojne prednosti pilinge za lice ne treba koristiti prečesto. Što će značiti previše često ovisi o tipu kože koji netko ima te će se pilinzi najrjeđe raditi za osjetljivu kožu lica dok se na masnoj koži mogu raditi i češće. Piling se na masnoj i mješovitoj koži lica može radit 2-3 puta tjedno, dok je za ostale tipove kože lica bolje raditi rjeđe od toga. Bilo koji mehanički piling na osjetljivoj koži treba raditi oprezno, pa tako i ovaj od kave.

Vezano:

Rate this post

Komentari

Odgovori

*