Prirodni piling za lice od kave

16. prosinca 2020. 0 By Prirodni lijek

Prirodni piling za lice od kave

Kava osim što je mnogima neizostavni napitak može poslužiti i za druge svrhe. Jedna od njih je i prirodni piling s kavom. Na taj način možete iskoristiti talog kave koji vam ostane nakon što ste pili kavu.
Kava se često kombinira s drugim sastojcima kako bi dobili višestruki učinak. Kava će poslužiti za mehanički piling, npr. sok od limuna za posvjetljivanje kože dok će jogurt i kokosovo ili maslinovo ulje nahraniti kožu, aloe vera će umiriti kožu…

Kada radite piling nježno masirajte kožu lica ili tijela. Nakon toga piling možete na licu ostaviti kao prirodnu masku za lice 5-10 minuta. Nakon toga piling isperite s lica i nastavite s uobičajenom njegom lica.

Prirodni piling s kavom za lice ili tijelo

– Kava, šećer i maslinovo ulje – piling za lice i tijelo
Pomiješajte 2 žlice taloga kave, 1 žlicu šećera i 1 žlicu maslinovog ulja.
Sastojke dobro izmiješajte. Možete koristiti kao piling za lice ili tijelo.

– Kava, jogurt i kokosovo ulje – piling za lice i tijelo
Dobro izmiješajte 2 žlice taloga kave, 50 ml jogurta, 1 žlicu kokosovog ulja i 1 žlicu iscijeđenog limuna. Masirajte kožu lica ili tijela, ostavite da djeluje 10-15 minuta, zatim isperite.

– Kava i med – piling za lice i tijelo
Dobro izmiješajte 2 žlice taloga kave, 2 žlice jogurta i 1 žlicu meda. Nanesite masirajući na lice i tijelo. Možete ostaviti da djeluje 5-10 minuta, zatim temeljito isperite.

– Kava i aloe vera – piling za lice i tijelo
Pomiješajte u istim omjerima talog kave i aloe veru. Smjesom masirajte kožu lica ili tijela, ostavite da djeluje 10 minuta, zatim isperite.

Vezano:

Kava – Utjecaj kave na zdravlje

Prirodne maske za lice

Turska kava – recept u slikama

Koliko kave dnevno piti?