Prirodni savjeti za suhu kožu

Prirodni savjeti za suhu kožu

Prirodni savjeti za suhu kožu

Suha i isušena koža zahtijeva posebnu pozornost jer je suha koža sklona i drugim problemima budući da je osjetljivija od normalne kože.

Nažalost, većina kozmetičkih proizvoda koja je odgovarajuće kvalitete dolazi u kompletu s visokom cijenom. Ali priroda nudi najbolje lijekove za suhu kožu, a gotovo besplatno.

1.    Pijte mnogo vode. Ona vam pomaže hidratizirati tijelo i očuvati kožu zdravijom. Osam čaša dnevno neka vam bude okvirna mjera, a ako imate suhu kožu možda biste trebali probati i više od toga.
2.    Čaša mlijeka s žlicom ili dvije bademovog ulja pred spavanje može učiniti čuda.
3.    Dječji losion je jedan od najboljih hidratantnih losiona, budući da losioni za odrasle često sadrže kemikalije koje mogu naškoditi vašoj koži.
4.    Kupka s čašom mlijeka hidratizira kožu. Ovaj je recept star nekoliko tisuća godina.
5.    Nakon tuširanja umasirajte u kožu sezamovo ulje. Kokosovo i avokadovo ulje također su doba za kožu.
6.    Klimatizirani zrak negativno utječe na vašu kožu. Ako ne možete izbjegavati boravak u klimatiziranim prostorima bar održavajte vlažnost u zraku.
7.    Prebacite se na neutralne sapune koji ne sadrže nikakve kemikalije. Ovo može zaista učiniti veliku razliku.
8.    Konzumirajte na redovitoj bazi riblje ulje.
9.    Maska od banane instantno vlaži kožu i čini je mekšom.
10.    U svoju prehranu uključite mnogo voća i povrća.
11.    Vježbajte. Kako tjelovježba pomaže suhoj koži. Dok vježbate znojite se, a to odčepljuje pore i omogućava prirodnim masnoćama da izađu na površinu kože.
12.    Ako pušite prestanite.
13.    Kod kuhanja uključite začine korijander i kumin. Oni pomažu kod suhe kože.
14.    Spavajte dovoljno. Vaša koža se regenerira tijekom sna pa se nedostatak sna očituje na koži.

Prirodni lijek za suhu kožu

Brojne namirnice i sastojci koje često imamo u kući mogu pomoći protiv suhe kože. Neke od njih su:

– Aloe vera za suhu kožu – aloe vera može pomoći kod suhe kože, potiče proizvodnju kolagena i elastina, a aloe vera može pomoći i kod ekcema i psorijaze. Može se dodavati u losione i kreme a gel od aloe vere se može i samostalno nanositi direktno na lice.

– Kokosovo ulje za suhu kožu – može se kombinirati s drugim uljima ili nanositi samo na kožu.

– Ulje jojobe za suhu kožu – ulje jojobe se može koristiti za razne tipove kože i različite probleme, omekšava kožu, umanjuje perutanje, te djeluje umirujuće, ali i ima i antiageing svojstva.

– Maslinovo ulje za suhu kožu – maslinovo ulje je bogato dobrim masnoćama te pomaže kada se unosi u organizam, ali se može i nanositi na tijelo, bilo kao vlažno kao i na suho. Više o korištenju maslinovog ulja za suhu kožu: Maslinovo ulje za suhu kožu – 5 izvrsnih kombinacija – Ljepota

Bademovo ulje se u nekim tradicionalnim medicinama koristilo za liječenje suhe kože. Kada se koristi na licu može poboljšati ten, kao i tonus kože.

Maslinovo ulje je jedno od poznatijih ulja za suhu kožu, a uz to se često koristi te je mnogima pri ruci. Može se koristiti i za kožu lica i tijela.

Također, popularno je i ulje badema. Ova dva ulja s mogu miješati ali i samostalno nanositi na tijelo.

Uz maslinovo i bademovo ulje, kokosovo ulje je među najčešće spominjanim uljima za suhu kožu.

Ova tri ulja se mogu kombinirati, ali i koristiti samostalno. Teško je reći da je neko bolje ili lošije, efikasnost će ovisiti o tipu kože, i šta koži nedostaje odnosno odgovara, kao i uzrocima isušenosti.

Ovisno o tome koje vam je najdostupnije, može se krenuti s njim, a ukoliko nije efikasno, probati dalje.

Sva ova ulja bi najbolje bilo koristiti prirodna, čista hladno prešana ulja.

– Vezano:

4.3/5 – (7 votes)

Komentari

Jedan odgovor na “Prirodni savjeti za suhu kožu”

  1. SANGREEN ulje bobica pasjeg trna ima najviši postotak u biljnom svijetu rijetke omega 7 (palmitoleinska masna kiselina) masne kiseline ( 30% – 35%), sadrži i esencijalne masne kiseline i jedino je poznato biljno ulje na svijetu koje sadrži omega 3, 6, 7 i 9 zajedno.

    Koža , kosa i nokti

    Omega 7 iz Sangreen ulja bobica pasjeg trna izvor je ključnih gradivnih elemenata kože, kose i noktiju . Ona pomaže u borbi protiv bora , suhoće, gubitaka elastičnosti kože i drugih simptome starenja kože ili nedovoljne ishranjenosti kože.

    Omega 7 hrani, regenerira i jača membrane sluznice, smanjuje suhoću kože, očiju grla i dišnih putova što to je osobito bitno osobama sa Sjögrenovim sindromom.
    Smanjuje i vaginalnu suhoću kod žena u menopauzi.
    Klinička istraživanja:
    • Composition and physiological effects of sea buckthorn (Hippophae) lipids. Yang, B, et al., 2002, Trends Food Science Tech, Vol. 13, 160-167.

    Ulje možete kupiti u ljekarnama.
    Uzima se dva puta dnevno jedna čajna žličica prije jela.

     

Odgovori

*