26. svibnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Kruljenje u crijevima

Kruljenje crijeva se može javiti iz različitih razloga...

 Prirodni lijek protiv kruljenja crijeva

Prirodni lijek protiv kruljenja crijeva

Kruljenje crijeva se može javiti iz različitih razloga. Ponekad se javlja kao simptom sindroma iritabilnog crijeva, ponekad je sasvim prirodan proces. Najčešće se kruljenje u crijevima javlja zbog prevelikog ili premalog rada crijeva, te se zvuk grčenja crijeva čuje kao kruljenje.

Koji prirodni lijekovi pomažu kod kruljenja u crijevima?

Kako zaustaviti kruljenje u trbuhu – Najbolje rangirani odgovori korisnika –

-1- Prirodni lijek protiv kruljenja crijeva
Najbolji prirodni lijek za klokotanje u crijevima izbaciti sve proizvode s laktozom. Zamijeniti obično mlijeko, jogurte i sireve mliječnim proizvodima bez laktoze.

-2- Prirodni lijek protiv kruljenja crijeva

Stvar koja najviše pomaže kod kruljenja je prebaciti se na bezglutensku prehranu. Nakon godina i godina mučenja muke s kruljenjem crijeva, nakon što sam izbacila sve proizvode koji u sebi imaju gluten kruljenje je gotovo potpuno prestalo. Osim kada bi popustila, te pojela neki kolač, krišku kruha ili komad pizze. Bezglutenska prehrana najbolja je promjena za moju probavu koju sam napravila ikad, osim prestanka kruljenja crijeva, vjetrovi su potpuno nestali, a tegobe s hemoroidima su potpuno nestale također.

-3- Prirodni lijek protiv kruljenja crijeva

Nakon jedne kure antibiotike možda prije desetak godina jako su mu počela kruljiti crijeva, do te razine da mi je bilo neugodno ići na predavanja i izbjegavala sam sve situacije koje su tihe. U tom razdoblju pokušavala sam sve i svašta, od izbacivanja raznih namirnica do povećanog unosa. Probiotici bi pomogli na kratko, ali nisu riješili problem.

Uglavnom trajnog rješenja u obliku nekih namirnica ili pripravaka nema, ali bar mogu spriječiti crijeva da ne krulje u tihim situacijama, a za ostale se ne opterećujem.

Najbolje pomaže sirup od limuna. Recept sam pronašla ovdje:

Rijetki sirup od limuna

i sasvim slučajno otkrila da kada ga pijem da mi crijeva ne krulje. Poslije sam istraživala i otkrila da je to zbog limunske kiseline. U svakom slučaju, kada idem na predavanja ili tiha mjesta popijem po čašu razrijeđenog soka od ovog sirupa (omjer razrjeđivanja je kao kupovni sok) taj dan poslije svakog obroka i jednu čašu prije izlaska iz kuće. Koliko sam čitala ni jedan sastojak iz soka (limun, šećer i limunska kiselina) nemaju nikakav negativan učinak na tijelo i smiju se piti neograničeno vrijeme.

Ako mi je neka stvarno bitna stvar ili znam da ću ostati duže, za duže djelovanje dodam još Spazmosan kapi Suban. Ima ih kupiti u svakoj ljekarni. Njih uzimam rjeđe i samo ako se baš želim dodatno osigurati, popijem 30 kapi u čaši vode malo nakon obroka.

Već godinu dana mi crijeva nisu zakruljila na mjestima gdje bi bi bilo neugodno iako mi i dalje svaki dan krulje.

Što još pomaže iako nisu baš poput limunovog sirupa po iznad receptu sigurna zaštita od kruljenja crijeva: Suncokretove sjemenke, uspravno sjedenje, elastična odjeća koja ne steže preko trbuha, tik tak bonbončići od mente i ako sjednete na rub stolca tkao da vam je trbuh ravan, stopala pod stolicom ispod stražnjice, a koljena što niže prema podu.

-4- Prirodni lijek protiv kruljenja crijeva

Kruljenje crijeva ili klokotanje u crijevima znak je disfunkcije crijevnog trakta, najcese su u pitanju owergrowths losih bakterija koje se hane UH, infekcije H pylori ili nekih gljivica kao sto je kandida itd… Najbolje se rijesava izbacivanjem procesirane hrane,glutena,mlijeka i mliječnih proizvoda, soje, graha i svih oblika sećera , zatim se uzima alicilin ili se ide na low FODMAP dijetu a zatim se na kraju uzimaju probiotici visoke kvalitete preporucujem Metagenics UltraFlora, jako je bitno kolikoje kvalitetan suplement, ne smije sadrzavati tragove glutena,soje,mlijeka mora biti dijetetski i veganski. Ako ponovo budete uzimali antibiotike unistićete crijevnu floru i počećete hraniti loše bakterije šećerom itd..

Kako zaustaviti kruljenje u trbuhu

Jednom kada krenu s klokotanjem i glasnim radom crijeva, te zvukove ne možete zaustaviti. Ne pomaže ni duboko disanje, ni skupljanje ni opuštanje trbušnih mišića. Jedino možete po prijedlozima iznad promijeniti prehranu, te izbaciti iz prehrane gluten i laktozu, ako ciljate na trajnije rješenje ili piti limunov sok ali vam treba rješenje za taj dan.

Teme koje se obrađuju: klokotanje u crijevima, prirodni lijek protiv kruljenja crijeva,  kako zaustaviti kruljenje u trbuhu, kako spriječiti kruljenje crijeva

3.4/5 - (111 votes)