26. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Hladne ruke značenje

Poznata je izreka "Hladne ruke, toplo srce"...

Hladne ruke značenje

Hladne ruke su simbol koji se uvriježio u narodu s mnogim značenjima.

Donosimo neka od značenja hladnih ruku.

  • Poznata je izreka “Hladne ruke, toplo srce”. No, postoji li objašnjenje za tu izreku?!

Istraživanje koje su proveli Lawrence Williams i John Bargh bavila se odnosom topline i hladnoće na međuljudske odnose. Njihova studija je pokazala da fizička toplina aktivira i međuljudsku toplinu i poboljšava odnose.
Međuljudska toplina u ovom slučaju se odnosi na to kako doživljavamo druge ljude, da možemo s njima s njima prijateljski duže razgovarati i na koji im način općenito pristupamo. Izlaganje fizičkoj toplini pokazalo se kao okidač za bolje međuljudske odnose. Dok je izlaganje hladnoći imalo obrnut učinak.

Istraživanje je pokazalo da utjecaj topline ima utjecaj na naše odnose s drugima. Ako smo izloženi hladnoći više smo skloni misliti samo na sebe, a manje na druge. Toplina se veže uz ugodu, te se u toplim uvjetima i s drugima osjećamo ugodnije.

Sukladno tome, osobe s hladnim rukama ne želimo doživljavati kao hladne te u tome može biti razlog nastanka izreke “Hladne ruke, toplo srce”. Međutim, osim subjektivnog objašnjavanja takvih osoba, postoji i vjerojatnost da osobe koje imaju problem s hladnim rukama su sklonije nuditi topla pića, toplu hanu ili biti u toplijoj prostoriji, što bi potaknulo druge da im bude također toplije, te se na taj način s tom osobom ostali osjećaju ugodnije.

Stoga, ako želite da se drugi osjećaju, kod vas i s vama, ugodnije, pojačajte temperaturu i ponudite toplo predjelo ili topla pića.

  • Jedno od tumačenja kaže da ako imate hladne ruke znači da vam tijelo pokazuje da mu nedostaje topline i da trebate više zabave u životu. Opuštanje, vesele aktivnosti i teme vam trebaju postati češće. Jedan od uzorka koji se navodi za hladne ruke je stres i anksioznost, pa čak i usamljenost. Upravo tada zabava i opuštanje mogu biti rješenje.
  • Hladne ruke mogu biti znak loše cirkulacije, te zbog toga je posebno u perifernim dijelovima tijela loša cirkulacija koja onda utječe i na hladnoću u rukama. Masaža i tjelovježba su samo neki od načina koji mogu u ovom slučaju djelovati na hladne ruke.
  • Hladne ruke mogu pokazivati da vam je hladno. Iako se hladne ruke mogu pojaviti i kada nije hladno, one su češća pojava kada je hladno. U tom slučaju posebno kombinacija loše cirkulacije, niske temperature i neadekvatne odjeće može biti uzrok. Ovo je jedno od najjednostavnijih i najčešćih objašnjenja za hladne ruke.

Hladna vanjska ili sobna temperaturu mogu biti uzrok hladnih ruku u kombinaciji s neadekvatnom odjećom. Za hladne ruke nisu bitne samo rukavice nego cijelo tijelo treba biti zaštićeno i adekvatno odjeveno. Iako zvuči čudno, kapa i šal mogu pomoći i kod hladnih ruku. One pomažu zadržavanju topline na drugim dijelovima tijela, te usmjeravanju topline prema rukama.

  • Da li hladne ruke pokazuju da nepravilno sjedite ili nepravilno se držite? Hladne ruke mogu signalizirati da je vrat često u nepravilnom položaju što utječe na cirkulaciju kao i na hladne ruke. Korektivne vježbe, pravilno sjedenje i uspravno hodanje mogu biti od velike pomoći u ovom slučaju.

Nepravilan položaj tijela utječe i na vrat, a na sličan način može djelovati i stres koji se nakuplja u vratnom predjelu, kao i kada se tijelo na hladnoći grči često dolazi do stezanja području ramena i vrata, tako da nekoliko različitih objašnjenja hladnih ruku usmjerava se prema istom području, tj. prema ramenima i vratu. Stoga opuštanje tog dijela, bez obzira da li uzrok stres, hladnoća ili nepravilno sjedenje, mogao bi biti jedan od koraka u procesu rješavanja hladnih ruku. Neovisno o uzroku opuštanje ili masaža tog dijela tijela bi mogao biti jedan od prvih koraka uz zagrijavanje tijela, ukoliko želite djelovati na hladne ruke.

Pročitajte i:

Što hladne ruke govore o vama [ ZDRAVLJE ] – COVER magazin.com

Rate this post