Hladne ruke značenje

Hladne ruke značenje

Hladne ruke su simbol koji se uvriježio u narodu s mnogim značenjima.
Donosimo neka od značenja hladnih ruku.

Jedno od tumačenja kaže da ako imate hladne ruke znači da vam tijelo pokazuje da mu nedostaje topline i da trebate više zabave u životu. Opuštanje i vesele aktivnosti i teme vam trebaju postati češće.

Također poznata je izreka “Hladne ruke, toplo srce”. No, postoji li objašnjenje za tu izreku?!

Istraživanje koje su proveli Lawrence Williams i John Bargh bavila se odnosom topline i hladnoće na međuljudske odnose. Njihova studija je pokazala da fizička toplina aktivira i međuljudsku toplinu i poboljšava odnose.
Međuljudska toplina u ovom slučaju se odnosi na to kako doživljavamo druge ljude, da možemo s njima s njima prijateljski duže razgovarati i na koji im način općenito pristupamo. Izlaganje fizičkoj toplini pokazalo se kao okidač za bolje međuljudske odnose. Dok je izlaganje hladnoći imalo obrnut učinak.

Istraživanje je pokazalo da utjecaj topline ima utjecaj na naše odnose s drugima. Ako smo izloženi hladnoći više smo skloni misliti samo na sebe, a manje na druge. Toplina se veže uz ugodu, te se u toplim uvjetima i s drugima osjećamo ugodnije.

Sukladno tome, osobe s hladnim rukama ne želimo doživljavati kao hladne te u tome može biti razlog nastanka izreke “Hladne ruke, toplo srce”. Međutim, osim subjektivnog objašnjavanja takvih osoba, postoji i vjerojatnost da osobe koje imaju problem s hladnim rukama su sklonije nuditi topla pića, toplu hanu ili biti u toplijoj prostoriji, što bi potaknulo druge da im bude također toplije, te se na taj način s tom osobom ostali osjećaju ugodnije.

Stoga, ako želite da se drugi osjećaju, kod vas i s vama, ugodnije, pojačajte temperaturu i ponudite toplo predjelo ili topla pića.

Pročitajte i:

Što hladne ruke govore o vama [ ZDRAVLJE ] – COVER magazin.com

Ostavite komentar

*