27. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

5 super namirnica koje trebate dodati u svoju prehranu

5 super namirnica koje trebate dodati u svoju prehranu

Ove godine popravite svoju prehranu tako što ćete u nju uključiti namirnice ispod. Proširite svoju ponudu na tanjuru dodajući ove super zdrave namirnice  koje sadrže komponente koje su dokazano korisne za organizam i preveniraju mnogobrojne bolesti.

-1- Chia sjemenke – slično lanenim sjemenkama bogate su omega-3 masnim kiselinama i proteinima. Idealna su kombinacija za jutarnji doručak. Ove žitarice za doručak će vam dati uravnoteženu energiju. Bogate su i vrijednim mineralima poput kalcija, magnezija, željeza i kalija. Ove sjemenke imaju šest puta više kalcija od mlijeka, 15 puta više magnezija od brokule, tri puta više željeza od špinata i dva puta više kalija od banane.

-2- Jaja – Osamdesetih godina prošlog stoljeća jaja nisu bila popularna namirnica zbog pogrešnog tumačenja kolesterola u njima. Sada kada znamo da postoji dobri i loši kolesterol jaja se vraćaju u modu.  Šest do osam jaja tjedno je preporučena količina.  Jaja se smatraju super namirnicom zbog bogatstva i raznolikosti nutrijenata u njima.

-3- Nar – Prekrasan i super ukusan poznat je kao zimski desert, budući da im je sezona u kasnu jesen. Nar je bogat antioksidantima koji sprječavaju upale u organizmu. Nar je odličan odabir umjesto grickalica budući da se s njim nećete prejedati, jer većina ljudi ima naviku jesti sjemenku po sjemenku.

-4- Kiselo mlijeko – Razlika između kiselog mlijeka i jogurta je vrlo malena, ali budući da se rade od različitih kultura, nakon najezde jogurta, za promjenu se vraća kiselo mlijeko u modu. Dodatno, neki tvrde budući da u kiselom mlijeku nema ekstra tekućine da su korisni sastojci koncentriraniji.

-5- Zeleni čaj – Mi volimo kavu, ali se lagano navikavamo i na zdrave čajeve. Zeleni čaj bogat je mnogobrojnim supstanca koje se bore protiv nastanka bolesti. Ako vam se ne sviđa okus zelenog čaja, probajte žuti koji mu je relativno sličan.

7 čudotvornih namirnica koje trebate jesti svaki dan jer vraćaju vitalnost

Rate this post