29. ožujka 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Što mi se pokazalo kao najbolje za mršavljenje – iskustvo –

Što mi se pokazalo kao najbolje za mršavljenje - iskustvo -

Što mi se pokazalo kao najbolje za mršavljenje – iskustvo –

Kao i većina osoba koje vole jesti dugi niz godina mučim se s viškom 10-tak kilograma. Nakon isprobanih bezbroj  vrsta dijeta i raznih trikova za mršavljenje kod mene se najbolja metoda pokazala konzumiranje pivskog kvasca. Iako je pivski kvasac pun b kompleksa za kojeg se tvrdi da poboljšava apetit, meni je suhi pivski kvasac pomogao da smršavim 10 kg i da se pridržavam dijete.

Izvorno sam se odlučila na dijetu brojanja kalorija, jer nisam osoba koja se voli odricati omiljene hrane i sebi sam postavila maksimum od 1600 kalorija dnevno. Uz takav plan, ako bi se pridržavala dijete mršavila bih oko 2 kg tjedno, budući da imam dosta brz metabolizam i standardna  matematička računica koja kaže da za izgubiti 1 kg masnoća trebamo manje unijeti 7000 kalorija kod mene ne vrijedi. Uz ovu dijetu po toj računici bi gubila oko 1 kg tjedno, budući da sam bila dosta aktivna i dosta hodala i trebalo mi je dnevno oko 2500 kalorija, ali poznavajući  svoje tijelo, znala sam da ako dnevno unesem 1500 do 1800 kalorija da ću smršavjeti više od 1 kg. Tako je i bilo. U 2 mjeseca izgubila sam oko 8 kg, a još dva kg nakon prestanka dijete, jer su mi se navike hranjenja promijenile, pa neke stvari više nisam ni pomišljaja da jedem, a koje su prije toga bile često sastavni dio moje prehrane poput čipsa i slično.

Kako bi smanjila glad koju sam osjećala posebno ujutro, kada sam naviknula na veliki doručak, započela sam konzumirati pivski kvasac u prahu (suhi pivski kvasac). Izrazito je neugodnog okusa, ali bih ga uspjela popiti tako da bi ga umijesila, 1 čajnu žlicu, u 2 dl, soka od jabuke. I tako sam ga pila dva puta dnevno, ujutro prije doručka i uvečer pred večeru, kako bi spriječila kasnovečernje prejedanje.

Jedino dok sam pila pivski kvasac sam uspjela održati dijetu od početka do kraja i zaista sam izgubila kilograme. Prije toga sam započinjala dijetu i probala tko zna koje inačice i vrste dijeta, ali s pivskim kvascem je jedini put kad mi je uspjelo i kad sam zaista izgubila veliki apetit, volju za dosta nezdrave hrane koja je ranije bila sastavni dio dnevne rutine. Posebno čipseva, slatkih sokova i sl.

Što je kalorija i kako brojati kalorije?

45 laganih, ali medicinski dokazanih trikova za mršavljenje

30 vrsta dijeta za mršavljenje s planovima dijeta

Rate this post