Čajevi za smanjenje broja otkucaja srca

Čajevi za optimalan broj otkucaja srca

Čajevi za smanjenje broja otkucaja srca

Normalni otkucaji srca u stanju mirovanja su između 60 i 100 otkucaja u minuti iako neka istraživanja sugeriraju da bi bilo dobro da su u stanju mirovanja između 50 i 70. Više: Otkucaji srca prema godinama

Otkucaje srca u stanju mirovanja bi najbolje bilo mjeriti odmah ujutro kada je tijelo opušteno ili navečer prije spavanja.

Ukoliko imate veći ili manji broj otkucaja srca to može biti upozoravajući znak.

Povremeno povećani broj otkucaja srca može izazvati stres, povećana aktivnost, dehidracija, nedostatak vitamina, ali i brojni i drugi razlozi.

Čajevi za smanjenje broja otkucaja srca

Čajevi mogu biti pripomoć kod različitih zdravstvenih stanja. No, i s korištenjem čajeva treba biti oprezan i piti ih u preporučenim količinama.

Čajevi za smanjenje otkucaja srca trebali bi se kombinirati i s djelovanjem na uzrok, odnosno dugoročno raditi na tome da se otkloni uzrok povećanog broja otkucaja srca.

Neki od čajeva koji mogu pomoći kod povećanog broja otkucaja srca:

– Đumbir – đumbir može utjecati na kolesterol i općenito je dobar za rad srca i reguliranje otkucaja srca. Čaj od đumbira pripremite tako da u ključalu vodu dodate narezani đumbir, te nastavite kuhati 10 minuta. Nakon toga ohladite, dodajte med i limun te je čaj spreman za konzumaciju. Više o čaju od đumbira:

Čaj od đumbira zagrijava tijelo te pomaže boljoj cirkulaciji krvi, te pomaže zagrijavanju ruku i stopala. Uz to čaj od đumbira može pomoći u snižavanju otkucaja srca.

– Glog – čaj od gloga je dobar za reguliranje krvnog tlaka, ali i za srce. Čaj od gloga može pomoći u jačanju arterija, te cjelokupnom funkcioniranju srca i krvožilnog sustava.

– Čaj od ginsenga je također čaj koji može pomoći u snižavanju otkucaja srca. Osim toga on djeluje i na kolesterol te razinu šećera u krvi. Više:

– Matičnjak – čaj od matičnjaka ima umirujuća svojstva koja mogu pomoći i za optimalan broj otkucaja srca.

– Čaj od kadulje – jača krvne žile, popravlja razinu šećera u krvi te djeluje na broj otkucaja srca. Više o čaju od kadulje:

Visoki otkucaji srca se mogu pojaviti povremeno, ali ako su kontinuirani tada se treba konzultirati s liječnikom.

Visoki otkucaja srca se smatraju kada prelaze uobičajenih 100 otkucaja srca u minuti.

Povećan broj otkucaja srca se može pojaviti iz različitih razloga a neki od njih su i stres ili nesanica. U tom slučaju čajevi za opuštanje mogu biti korisni.

Čajeve treba piti u preporučenim dozama, te ne treba niti s njima pretjerivati. bez obzira na brojne koristi nekog čaja, previše čaja može se imati određene nuspojave. Stoga kako bi imali dobrobiti od nekog čaja treba ga konzumirati prema uputama i u preporučenim količinama.

Kako sniziti visoke otkucaje srca?

Osim čajeva za snižavanje otkucaja srca, te općenito za zdravije srce:

  • pazite na zdravu i pravilnu prehranu. Prehrana je bitna, te promjene u prehrani mogu biti značajne za otkucaje srca, za zdravije srce, te snižavanje kolesterola.
  • tjelovježba. Redovita tjelovježba je bitna, te je nikako ne bi trebalo zanemariti. Postoje brojni načini na koje možete povećati aktivnosti, a da to ne mora isključivo biti vrijeme za tjelovježbu. Više: https://www.testovi.covermagazin.com/?p=1401
  • vodite računa o krvnom tlaku
  • pazite na razinu kolesterola
  • opustite se i smanjite stres, smanjite naglo i jako uzrujavanje koliko je moguće
  • hladno tuširanje ili tuširanje hladnijom vodom od uobičajene
  • smanjite unos kofeina

Sažetak:

Čajevi mogu pomoći kod snižavanja broja otkucaja srca, no, potrebne su i ostale prilagodbe kako bi razina broja otkucaja u minuti bila unutar normalnih granica. Pravilna prehrana, manji unos kofeina, redovita tjelovježba te opuštanje i izbjegavanje naglog uzrujavanja također može pomoći.

Čajevi koji mogu pomoći za snižavanje broja otkucaja srca su matičnjak, đumbir, ginseng, kadulja, glog…

Vezano:

5/5 – (1 vote)

Komentari

Odgovori

*