28. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Čaj za obnovu crijevne flore

Uz te savjete korisno je jesti namirnice koje sadrže probiotike i piti čajeve koji djeluju kao prebiotici i mogu pomoći kod obnove crijevne flore. Preporuke čaja za obnovu crijevne flore svakako idu u korist zelenog čaja. Ovaj, često spominjani i u narodnoj medici dobro poznat napitak, donosi velike koristi i za zdravlje sluznice crijeva, obnovu crijevne mikro flore i općenito zdravlje probavnog sustava.

Čaj za obnovu crijevne flore

Postoje prirodni lijekovi i savjeti koji se koriste za obnavljanje sluznice crijeva, što je prvi korak pri stvaranju zdravog crijevnog okruženja i obnovu crijevne flore.

Uz te savjete korisno je jesti namirnice koje sadrže probiotike i piti čajeve koji djeluju kao prebiotici i mogu pomoći kod obnove crijevne flore. Preporuke čaja za obnovu crijevne flore svakako idu u korist zelenog čaja. Ovaj, često spominjani i u narodnoj medici dobro poznat napitak, donosi velike koristi i za zdravlje sluznice crijeva, obnovu crijevne mikro flore i općenito zdravlje probavnog sustava.

Što je crijevna flora

Crijevna flora zajednica je mikroorganizama koji se nalaze u vašim crijevima. Crijevna flora podrazumijeva dobre bakterije koje su kolonizirale vaše debelo crijevo. Zdrava crijevna mikroflora je odgovorna za zdravlje probavnog sustava, a sa zdravim probavnim sustavom započinje zdravlje cijelog tijela. Zdrava probava odgovorna je za sve funkcije u organizmu uključujući imunitet, kvalitetu sna, mentalno zdravlje, dok loša probava uzrokuje mnogobrojne.

Moderni tip prehrane gdje se često konzumira visoko prerađena hrana s mnogo šećera korisna je za loše bakterije, a štetna za dobre bakterije koje održavaju naše zdravlje. S druge strane hrana bogata probioticima i prebioticima, vraća prirodnu ravnotežu mikroorganizama unutar probavnog sustava. Probiotici su dobre bakterije koje nalazimo u hrani, a prebiotici su kvalitetna hrana koja hrani probiotike (dobre bakterije) i na taj način sudjeluje u održavaju zdrave crijevne mikroflore.

Zbog toga je za kvalitetnu crijevnu floru iznimno važno imati zdrave navike, te konzumirati malo hrane koja pogoduje lošim bakterijama, a povećati unos hrane koja je bogata probioticima i prebioticima. Ovdje možete pronaći više o probioticima i prebioticima:

Čaj kao prebiotik (čaj za obnovu crijevne flore)

Čajevi su korisni za sve procese u tijelu. Čajevi s probioticima su industrijski proizvedeni, gdje se u neki tip čaja prilikom pakovanja dodaju žive bakterije, probiotici. S druge strane tražimo li prirodni čaj koji može pomoći održavanju zdrave crijevne flore trebamo tražiti čajeve koji su prirodni prebiotici. Na taj način takvi čajevi služe kao hrana dobrim bakterijama, te podržavaju razvoj zdrave crijevne flore.

Prebiotici u zelenom, crnom i bijlom čaju

Čajevac je biljka iz koje porijeklo vuku ova tri tipa čaja. U svome sastavu sadrži nekoliko tipova prebiotika, a baš tim molekulama prebiotika u novije vrijeme se pridodaju sve koristi koji ovi čajevi imaju za poboljšanje općeg zdravlja i djelovanja na neke boelsti.

Zeleni čaj za obnovu crijevne flore

Zeleni čaj oduvijek je smatran nečim što djeluje čudesno na zdravlje, a posebno na zdravlje probavnog sustava. Ovaj napitak dugo je bio popularan u Azijskim zemljama, da bi se njegova popularnost proširila i na zapadna područja. Zeleni čaj je super namirnica koja jača prirodni imunitet, jača kosti, šiti od nekoliko tipova tumora, poboljšava mentalno zdravlje, ali i još mnogo više. Zeleni čaj se ne smatra čudotvornim bez razloga. On ima nevjerojatnu sposobnost da popravi zdravlje probavnog sustava i crijeva. Već smo spomenuli kako je zdrava crijevna mikro flora važna ukupno za cijelo tijelo, jer ne samo da s dobrom crijevnom florom imate dobru probavu, nego dobra crijevna flora se odražava na svaki organ i tkivo u našem organizmu.

Konzumacijom zelenog čaja značajno popravljate crijevnu floru, jer on obiluje nutrijentima koji dobrim bakterijama služe kao hrana i potiče se njihov razvoj.

Zeleni čaj je općenito odličan za probavu, bogat je nutrijentima koji pomažu tijelu da bolje probavi hranu, a zanimljivo je da se povezuje i kao čaj koji pomaže izlječenju propusnih crijeva i oštećene crijevne sluznice. Tak oda ako trebate odabrati čaj koji ćete piti, a koji istovremeno promovira zdravlje i posebno zdravlje crijeva odlučite se za kvalitetan zeleni čaj.

Vezano:

Zeleni čaj – ljekovitost, nuspojave i koliko čaja piti

Probiotici i prebiotici

Prirodni lijek za obnavljanje sluznice crijeva – Prirodni lijek

Rate this post