27. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Kako koristiti ZEOLIT i kako vam može pomoći

Zeolit je mineral vulkanskog porijekla, jedinstvene strukture, koja zbog svog saćastog oblika ima sposobnost na sebe vezati toksine i teške metale, te ih na taj način izbaciti iz organizma. Smatra se kako može apsorbirati pesticide, teške metale, bakterije, gljivice, te radijaciju.

Kako koristiti ZEOLIT i kako vam može pomoći

Zeolit je mineral vulkanskog porijekla, jedinstvene strukture, koja zbog svog saćastog oblika ima sposobnost na sebe vezati toksine i teške metale, te ih na taj način izbaciti iz organizma. Smatra se kako može apsorbirati pesticide, teške metale, bakterije, gljivice, te radijaciju.

Obično se koristi za ublažavanje simptoma alergije, kod netolerancije na hranu, kao na primjer glutena, kod problema s probavom, iscrpljenosti, depresije, nesanice, problema s jetrom poput ciroze i masne jetre, kod infekcija grla i usta, kroničnih problema s probavom, kod žgaravice, ali se smatra kako djeluje i kod psihičkih problema koji su uzrokovani kontaminacijom teškim metalima. Ponekad ga ljudi koriste kako bi ublažili neugodne nuspojave kemoterapije i zračenja poput mučnine, gubitka apetita, ali smatra se kako sprječava i usporava umnožavanje malignih stanica, što može u nekim slučajevima doprinijeti produljenju životnog vijeka, ali i poboljšanju kvalitete života.

Kako primjenjivati zeolit?

Za doziranje i uporabu najbolje se konzultirati sa stručnjakom ili pažljivo proučiti upute koje ste dobili uz pakiranje.

Uporaba zeolit praha

Za općenitu nedefiniranu uporabu, možete izmiješati 1 žličicu zeolita (3g) u 200 ml vode, konzumirati 30 minuta prije ili poslije jela. Ovisno o specifičnom stanju, možete popiti svježe pripremljenu mješavinu 1 do 3 puta dnevno s maksimalnom konzumacijom 10 g dnevno.

Uporaba zeolit ultra finog praha

Obično se ultra fini prah zeolite koristi u manjoj dozi. Treba pomiješati 1 g (1/2) žličice zeolita u 200 ml vode. Popiti 30 minuta prije ili poslije jela, uvijek svježe pripremljeno. Ovisno o vašem stanju to možete napraviti 1-3 puta dnevno, s maksimalnom dozom 3 g.

Uporaba zeolita u kapsulama

Najjednostavniji način doziranja zeolita je u kapsulama, gdje je precizno odmjerena količina. Ovisno o sadržaju kapsule treba uzeti jednu do dvije kapsule s 200 ml vode 30 minuta prije ili poslije jela.

Kada uzimati zeolit, ovisno o dobu dana?

Redovitost uzimanja zeolita utječe na njegovo djelovanje, te bi zeolit se trebalo truditi uzimati približno u isto vrijeme svaki dan. Možda ćete trebati iskušati nekoliko termina dok ne otkrijete u kojem terminu uzimanje zeolita najviše odgovara vama

Ako uzimate ujutro zeolit neka to bude između 6 i 8 h.
U popodnevnom terminu trebalo bi ciljati na razdoblje između 13 i 15h.
Ako vam odgovara uzimanje zeolita predvečer neka to bude između 18 i 20h.
Ukoliko želite obzirom na vaše stanje djelovanje zeolita tijekom noći trebali biste ga uzeti u 22h.

Interakcija s hranom i lijekovima

Nemojte na svoju ruku uzimati zeolit, ako pijete neke lijekove, jer producira snažne reakcije s mnogim lijekovima. Također, izbjegavajte alkohol, kavu i i kisele sokove od agruma bar 2 sata prije i poslije uzimanja zeolita, a najbolje 4 do 6 sati.

Važne mjere opreza kod uzimanja zeolita

Uzimanje zeolita uvijek je na vlastitu odgovornost i nitko vam neće savjetovati njegovo uzimanje. Svatko za sebe treba procijeniti potencijalne koristi i rizike koje uzimanje može nositi. Na većini pakiranja pronaći ćete napomenu kako je bilo kakvo korištenje zeolita na vlastitu odgovornost i kako svaka osoba sama snosi eventualne rizike i štetu koju korištenje proizvoda može izazvati.

Zeolit nikako ne smijete pokušati udisati ili gutati bez da razrijedite u vodi jer to može biti jako opasno.

Zeolit ne smije doći u kontakt s metalom, te je uvijek potrebno koristiti plastično, drveno ili stakleno posuđe.

Kada se uzima treba ga piti s dovoljno tekućine, te dodatno pratiti tijelo da ne dehidrira. Kod uzimanja zeolita treba povećati unos vode.

Način djelovanja zeolita

Osim što uz sebe veže teške metale i toksine i pomaže njihovom izbacivanju iz organizma, Tijekom procesa djelovanja zeolit iz organizma otklanja višak kiseline, te poboljšava ph vrijednost u organizmu, te na taj način sprječava neke bolesti koje nastaju i koje se pogoršavaju u kiselom okruženju. Smatra se kako onemogućava razvoj i umnožavanje nekih bakterija i virusa, te na taj način zaustavlja infekcije.

Upotreba zeolita na koži

Zeolit se može upotrebljavati izravno na koži kao maska za lice ili pilin.

Kada ga upotrebljavate kao masku za lice pomiješajte žlicu zeolita sa dvije žlice vode. Nanesite na kožu. Pustite da djeluje pola sata do sat vremena. Nakon toga isperite dobro lice.

Ako želite koristiti kao piling, izmiješajte žlicu praha sa žlicom vode. Nanesite na lice a zatim utljejte kružnim pokretima. Nakon toga pažljivo isperite.

Rate this post