26. svibnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Riješite se upale u sinusima u tri koraka

Prema dr. Ivker, najučinkovitiji prirodni lijek za sinuse i grlo je sustavno provođenje ova tri jednostavna koraka, koja koliko su jednostavni, su jednako toliko i učinkoviti.

Riješite se upale u sinusima u tri koraka

Sinusitis ili upala sinusa  je jedno od najčešćih kroničnih oboljenja modernog čovjeka, ali nažalost konvencionalna medicina malo toga nudi za rješenje.Ipak, jedan američki liječnik, uglavnom poznat po holističkom pristupu, dr. Ivker, kaže pak da ima sasvim jednostavno rješenje. Potrebno je 1. piti dovoljno vode, 2. vježbati i 3. pariti lice. Iako tvrdi da samo u kombinaciji ove tri stvari daju zadovoljavajuće rezultate, dr. Ivker kaže kako će se osobe koje imaju problema sa sinusima osjećati bolje već i ako prakticiraju jednu od ovih stvari, npr. ako piju osam čaša vode dnevno, pare sinuse ili vježbaju.

Naravno dr. Ivker kaže kako je potrebno poduzeti još neke korake poput zdrave prehrane, koristiti pročiščivaće zraka u domu, izbjegavati alergente i pušenje, piti topao čaj pred spavanje, jesti često pileću juhu, ali kako su tjelovježba, voda i parenje najvažnije.

Da biste se riješili problema sinusa potrebno je promijeniti u potpunosti životni stil.

Prema njegovom iskustvu, korijen problema sa sinusima leži u čovjekovom umu. Smatrate li se perfekcionistom? Često prešućujete ono što mislite? Ako da, uklapate se u profil osoba s problemima sa sinusima. „Prema mome iskustvu, neizražena ljutnja je na prvom mjestu  od faktora koji doprinose kroničnom sinusitisu. Osobe koje boluju od sinusa često se doimaju na prvi pogled hladno, perfekcionisti su i teško praštaju, pa s emotivne točke gledišta sinusi imaju poveznicu s neizraženim i neriješenim emocijama“, kaže dr. Ivker. Takve osobe plitko i nezdravo dišu, a to slavi njihov imunološki sustav, a sve rezultira upalom sinusa. Nužno je da zrak ulazi u donji dio pluća, jer su donji dijelovi zaduženi za obnovu i „popravljanje“ organizma. Nažalost, mnogi ljudi uvijek dišu površinski koristeći prsa umjesto trbuha. Kako provjeriti dišete li prsno ili trbušno?! Pri udisaju ne bi vam se trebao uopće pomicati prsni dio tijela, nego širiti trbušna šupljina. Ako vam dok dišete prsa stoje nepomično, tada dišete pravilno.

Osobe imaju gensku sklonost problemima sa sinusima, ali dr. Ivker kaže da se kod njih nikada ne bi razvila upala da dišu duboko i bolje izražavaju emocije. Stoga je tjelovježba, koja pomaže da se oslobodite stresa i povećava kapacitet pluća, nužna da biste se riješili problema sa sinusima. Najbolje su aerobne aktivnosti, a trebali biste izbjegavati vježbe i sportove u kojima se glava spušta. Ako želite riješiti se u potpunosti problema sa sinusima morate vježbati, vježbati pravilno duboko disanje, ali i ostatak tijela.

8 čaša vode dnevno će vam pomoći da pročišćavate organizam i rješavate se upale, a naparivanje da razrijedite sluz pomognete otjecanju sluzi iz sinusa i nosne šupljine.

3.9/5 - (15 votes)