Kako sam izgubila 7 kg u 13 dana s bolničkom dijetom

Kako sam izgubila 7 kg u 13 dana s bolničkom dijetom

Odavno sam čula z bolničku dijetu, nekoliko puta pokušala, ali nikad nisam uspjela pridržavati. Međutim, pred ovo ljeto trebala sam biti kuma na vjenčanju, što mi je bio veliki motiv za mršavljenje, za mene je bilo sada ili nikad, a takav stav pomogao mi je da se pridržavam bolničke dijete u potpunosti. Na dijetu sam krenula 20 dana ranije, kako bi je završila tjedan prije vjenčanja, jer nisam htjela srušiti se na vjenčanju od gladi. Možda sam očekivala malo više, jer sam planirala izgubiti 10 kg, ali na kraju je i tih 7 bilo sasvim zadovoljavajuće, ni malo ni puno. Nakon prva dva dana privikavanja na stalni osjećaj gladi, u globalu je dijeta bila lagana, jer sam shvatila da kada čovjek čvrsto odluči, nema toga što ne može.

U potrazi za dijetom koja bi mi omogućila da izgubim veći broj kilograma u što manje dana naišla sam na bolničku dijetu, s točno definiranim pravilima i jelovnikom. Prednost je bila što su namirnice jako jednostavne, a općenito ne volim komplicirana jela, pa sam shvatila kako je ova bolnička dijeta točno ono što mi treba.

Bila sam uzbuđena i odlučna kako ću dijetu provesti od početka do kraja, sve sam stavila u drugi plan, a cilj je bio ne popustiti i izdržati cijelu dijetu. Velika prednost je bila što se dijeta poklopila s ljetovanjem na koje sam išla s društvom, pa nije u blizini mame koja bi kuhala i nagovarala me da odustanem od dijete ili kuhala jela kojima ne bi mogla odoljeti. Većina društva se hranila priručno, u restoranima brze hrane ili sendvičima, tako da moja prehrana nije puno odstupala, osim što sam pila isključivo vodu i crnu kavu, kada bi bili u kafićima.

Bolnička dijeta zabranjuje ulja, bilo kakve umake, šećer i slatka pića, ne smije se piti ništa alkoholno i zapravo ništa što nije na popisu dijetnog plana kroz tih 13 dana. Sebi nisam dozvolila čak ni zalogajčić osim hrana koja je napisana na popisu u jelovniku.

Striktno sam se držala dijete i isplatilo se, pa iako nisam izgubila svih očekivanih 10 kg, bila sam presretna, pa bi ohrabrila bilo koga tko želi smršaviti u kratkom roku da isproba ovu dijetu.

Prvih 3 dana dijete bila su stvarno teška, bila sam gladna, bilo mi je teško odbiti društvo kada bi oni išli na sendviče, bilo mi je teško ne zasladiti kavu u kafiću ili ne popiti nešto drugo za vrijeme izlaska. Ali budući da je odmor bio ekstremno zabavan u drugom smislu, to mi je olakšalo da se držim svoje odluke, a pritom je pomoglo i što sam bila dosta aktivna i svakodnevno se gledala u kupaćem kostimu. Već sedmi dan bolničke dijete morala sam kupiti novi kupaći kostim jer mi je donji dio kupaćeg postao preširok u struku, a to mi je dalo veliki poticaj da izdržim i ostatak dijete.

Nakon trećeg dana bilo je malo lakše odricati se hrane jer sam već stekla rutinu, ali i dalje je bilo teško i svaki dan je bio posebno zahtjevan.

Neki tvrde da ova dijeta djeluje na metabolizam, te da ćete nakon ove dijete izgubiti apetit i nastaviti mršaviti, ali to kod mene nije bio slučaj. Kada sam završila dijetu i izgubila to što sam izgubila u tih 13 dana, tu sam se zaustavila i dalje nastavila jesti po starom tempu. Možda sam jedino stekla dojam koliko zapravo velike porcije jedem, pa sam smanjila porcije, ali tek toliko da se ne debljam više, nego stojim na mjestu. Ako tražite neku dijetu koja bi vam skroz smanjila apetit i potpuno utišala glad nakon što je odradite tada bolnička dijeta nije za vas, ona će vam pomoći smršaviti ako je se potpuno pridržavate, ali neće vam pomoći da nastavite mršavjeti i nakon završetka dijete. Glad i želja za hranom su tu tijekom dijete, ali i nakon dijete. Ali ako tražite brzi način kao ja, da izgubite određeni, a veći broj kilograma, na primjer 5 do 10 kilograma, tada je bolnička dijeta odlična, jer je se lako pridržavati, ne morate razmišljati o dijeti, a ako je se pridržavate, tada zaista i gubite očekivane kilograme.

Slične dijete:

Medicinska dijeta

Rate this post

Komentari

Odgovori

*