26. travnja 2024.

Zdrave biljke kao inspiracija

Prirodni lijek | Narodni lijekovi | Zdravlje iz prirode | Liječenje prirodom | Prirodni lijekovi

Hrana kojom se borite protiv prehlade i gripe

Hrana kojom se borite protiv prehlade i gripe

Sezona prehlada je najmanje od studenog do ožujka, te će se većina ljudi razboljeti bar jedanput u ovom razdoblju. Dobra vijest je da vi možete ipak izbjeći ove statistike i biti iznimka. Određene namirnice mogu ojačati imunitet, te spriječiti prehladu i gripu, kao i pomoći bržem oporavku.

– Kokošja juha –

Jedna kemikalija, slična lijeku koji se koristi za liječenje bronhitisa otpušta se kuhanjem piletine, te značajno pomaže smanjiti upalu. Kokošja juha ima još mnogobrojna pozitivna djelovanja kod gripe, a dodate li rajčice ili neko drugo povrće vitaminski ćete je dodatno obogatiti.

– Češnjak –

Alicin, koji nalazimo u češnjaku, supstanca je koja blokira vodeće enzime gripe. 2 režnja češnjaka dnevno dovoljna su za borbu protiv gripe i prehlade. Češnjak također možete pronaći u obliku praha, granula, ulja i sl.

– Jogurt –

Jogurt sadrži probiotike koji su važni za dobro funkcioniranje crijeva, a time i apsorpciju korisnih sastojaka iz hrane. Dobro bi bilo svakodnevno uzeti najmanje jedan probiotički jogurt.

– Začinjena i ljuta hrana –

Čili, feferoni, papar i sl. su odlični za borbu protiv upala i sprječavanje prehlada. Pomaže i većina drugih jačih začina.

– Agrumi –

Agrumi su odličan izvor vitamina C. Za doručak popijte sok od naranče, uz ručak jednu limunadu, a komadiće mandarine dodajte u salatu. Vitamin C je posebno važan ako ste pušač.

– Đumbir –

Iskušajte čaj od đumbira. Prokuhajte šalicu vode te njom zalijte dvije čajne žlice nasjeckanog korijena đumbira. Procijedite nakon 5 do 10 minuta.

Korisni su još i:

– Avokado

– Špinat

– Rajčice

– Paprika

– Brokula

Opširnije – Prirodno liječenje prehlade

Prehlada – učinkovito prirodno liječenje prehlade i suzbijanju simptoma

Jačanje imuniteta prirodnim putem

Kako ojačati imunitet i boriti se protiv virusa i bakterija na prirodan način

 

Rate this post