Vaginalna infekcija

Kako liječiti prirodnim putem vaginalnu infekciju (upalu), i popratne simptome svrbež, peckanje i to.

3.3/5 – (32 votes)

Komentari

19 komentara na “Vaginalna infekcija”

  1. Dobro vece,citam raznorazne komentare i ne mogu da verujem da ste spominjali beli luk.Zar nebi peklo i kako bi taj miris belog luka uklonili?

     
  2. Vitalikum je ulje čajevca……

     
  3. Nakon korištenja kantarionovog ulja na tamponima,pojavio mi se smeđe crni iscjedak. Slična iskustva?

     
  4. Svakako preporučujem bijeli luk – isprobano i efikasno rješenje protiv bijelog pranja

     
    1. Koliko dugo koristiti beli luk?

       
  5. Imam jak sekret i svrab dole.sta bi mi pomoglo imal neki prirodni lijek za to molim pomozite mi

     
  6. Acidosalus vaginalete na prirodnoj bazi, odlične su. i smanjiti unos šećera jer je on najčešći uzrok

     
  7. ja imam dugo iscjedak i svrab,pocela sam piti sodu bikarbonu i prati se sodom bikarbonom.ona je lijek protiv candide.vec vidim rezultate. aal kazu isto da je citrofit 100% ucinkovit.razmisljam da kupim ako mi soda ne pomogne

     
  8. Toplo preporučujem ulje sjemena grejfruta..Odlične su..Uspjeh zagarantovan

     
  9. Molim pomoc.Poslje papa testa ustanovljena je upala.Trosila sam betadine vaginete, poslje njiih se pojavio iscjedak i peckanje.Molim neki dobar prirodni ljek.

     
  10. Gdje mogu kupiti taj vitalikum?hitno mi jee

     
  11. Kako se moze prirodno izljecit peckanje u donjem djelu vagine?

     
  12. Najcesci uzrok vaginalnih infekcija su gljivice kandide (uzrok moze biti posljedica uzimanja antibiotika, pad imuniteta, neadekvatan donji ves-sinteticki gdje se mnogo znoji, tjesne pantalone, ali i problem sa dijabetesom, ili nekom jos ozbiljnijom bolesti…Najbitnije je da PH faktor koze tj.vaginalne mukoze bude 4-4,5, sto je vrlo bitno kada birate i sredstva za intimno pranje da imaju takav PH faktor (Neutro med npr.), ali jedno staro i provjereno sredstvo je pranje sa vodom i rastopljenom sodom bikarbonom. Uz to je bitno da uzmete probiotik, jer manjak (lactobacillusa) pogoduje razvoju gljivica, ili svaki dan jedan pravi jogurt..Da kazem jos nesto o upotrebi sode bikarbone odnosi se na druge bolesti -onkoloske..(posao mi je njega bolesnika – paljativne kure)–gotovo kod svih bolesnika kandida je gljivica koja se u zadnjim stadijima bolesti toliko razvije da je ona u stvari uzrok smrti- najprije se talozi u usnoj duplji (pa izaziva promuklost i bol u grlu), poslije zahvaca i cijeli respiratorni trakt, tj. pluca, a u isto vrijeme pocinju da se stvaraju lezije na kozi, tj dekubitus—ispiranjem usta sodom bikarbonom i tamponima za ciscenje jezika uspjesno se otklone gljivice i uz oralnu upotrebu odgovarajuceg antimikotika moze se dosta pomoci,a dekubitus se steze , tj. smanjuje ako se ispire samo sodom bikarbonom ,i stavlja Canesten, nikako fizioloskim rastvorom. (P.S. izvinjavam se za digresiju o sodi bikarboni) Da bi ste bili sigurni koji je uzrok vase vag. infekcije, obavezno idite lijecniku i utvrdite grupu sekreta i onda primjenite odredjenu terapiju..jako je vazno da se lijece obe strane tj.i partner da biste imali potpuno izljecenje…Jer ako su infekcije ceste i ako sekret predje u vise grupe a ne lijeci se adekvatno moze imati poslijedice upala jajnika, cista i steriliteta. Da li znate da upale jajnika isto tako mogu biti i posljedica cestih upala grla i angina.

     
  13. i ja isto koristim kant,ulje i delovalo mi je bas dobro… samo vise puta tampon menjati dnevno i posle 2 dana peckanje i svrab nestaje … i tantum rosa je isto ok ispiranje unutrasnje i spoljasnje isto je meni delovalo dobro..

     
  14. Meni pomogne kantarionovo ulje. Tampon natopiti u kant.ulje i staviti u vaginu. Mijenjati vise puta.
    U roku 2 dana nemam nikakvih simptoma.
    Otkako sam ovo otkrila, Canesten vise ne kupujem.

     
  15. Ja imam problema sa upalom…vec dugo godina..i sad sam krenula po doktorima i sad sam pod lijekovima…jako me bole jajnici pa sad neznam sta bih poduzela zna li itko odg..na ovo pitanje…

     
  16. gdje se može kupiti Vitalikum i koliko košta?

     
  17. Imala sam iste takve probleme,sada sam izlijecena zahvaljujuci, Vitalikum (Australisches Teebaumöl).
    pola litre tople vode i dodati 5 kapi ovoga ulja i oprati se stim nekoliko 3-4 puta dnevno.U pola case tople vode dodati 2-3 kapi ovog ulja zatim OB binden natopiti i sto dublje staviti u vaginu i mijenjati svaki 7- 8 sati.Ovo ponavljati 4-5 dana ovisnosti kolika je upala.Ovo je vec provrijerena metoda koju sam preporucila vise moji poznanica,koje su sve uspjesno izlijecene.A danas mi mnogo zahvalne.
    Pozdrav ANA

     
  18. Dosta učinkovit u liječenju ginekoloških problema je češnjak. Nitko ga ne voli zbog neugodnog mirisa, ali na sreću postoje kapsule iz kojih je miris uklonjen.

    Mogu se staviti topljive kapsule dolje kao vaginete, tijekom noći tri dana zaredom, a najbolje je boriti se češnjakom i iznutra i izvana. Trebalo bi odmah popiti do 10 kapsula, a zatim po 3 kapsule svaka 4 sata tri dana. Svakako pročitati upute o maksimlanom uzimanju kapsula češnjaka jer nije u svim koncentracija jednaka. Tko može podnijeti miris češnjaka trebalo bi kapsule zamijeniti pravim češnjakom.

     

Odgovori

*