Kako popraviti štetu učinjenu suncem

Kako popraviti štetu učinjenu suncem

Ako ste proveli dan na suncu bez zaštite, velike su šanse da imate neka oštećenja na koži, u najmanju ruku crvenilo.

Dugoročno izlaganje suncu može dalje uzrokovati tamne pjege, preuranjene bore pa čak i rak kože. Ipak, u većini slučajeva šteta koju su sunčeve zrake napravile vašoj koži može se popraviti.

Čim primijetite crvenilo reagirajte odmah.

Jogurt

Jogurt umiruje i hladi sunčane opekline i pomaže procesu izlječenja. Umočite pamučnu ili lanenu krpu u hladan jogurt i stavite na pogođena mjesta 15 minuta. Nakon toga ponovno ponovite postupak sa svježom krpom i hladnim jogurtom. Jogurt možete koristiti i u maskama nakon što prve opekline prođu ako se slučajno na koži pojave tamne pjegice.

Aloe vera

Aloe vera stimulira metabolizam stanica u koži. Možete staviti na pogođena mjesta gel od aloe vere koji biste uvijek trebali imati sa sobom na odmoru budući da pomaže i kod uboda insekata i olakšava tegove.

Ako koristite aloe veru na svakodnevnoj bazi može pomoći ujednačiti boju kože.

Sokovi

Sok od limuna sastoji citrusnu kiselinu i prirodni je izbjeljivač kože. Ako nanosite sok od limuna na sunčane pjege, dvaput dnevno primijetit ćete razliku. Sok od češnjaka ima sličan učinak.

Vitamini

Vitamini A i E pomažu u reduciranju štete nastale prekomjernim izlaganjem suncu. Ako vitamin A nanosite izravno na kožu prema nekim stručnjacima može vratiti kancerogene procese u normalnu i spriječiti nastanak raka.

Koristite redovito piling kako biste odstranili mrtve stanice kože, te pokušajte pronaći kreme ili losione s AHA kiselinom koja pomaže obnavljanje kože.

Vezano:

5/5 – (1 vote)

Komentari

Odgovori

*