Vjerojatno zbog neke alergije mi je stalno začepljen nos, posebno preko noći. Ujutro se onda budim otvorenih usta i s upaljenim grlom.

3.8/5 – (17 votes)

Komentari

32 komentara na “Začepljen nos”

  1. A da li smijem djetetu od tri godine namazat sluznicu nosa sa rakijom? Skoro dva mjeseca ima problem s trljanjem nosa i zacepljenosti, a nocu jako lose spava, nedavno je imao jake napadaje kaslja, a alergotest iz krvi pokazao da nije alergican. Sad mu prskam olinth sprej i od toga bolje spava, ali ne smijeg ga dugo koristit.

     
  2. Imam pitanje kako da odčepim nos?
    Meni nos curi od 2010 godine s razmakom od svega mjesec dana….nos mi je začeplje i kada ga pušem ništa ne izlazi jer je prazan…pila sam tablete, sirule, vadila krv, testirala se na alergije i svaki nalaz je dobar..

     
  3. kada vam je zacepljen nos zamolite nekoga da vas nekako prepadne ali ne odmah kad ga zamolite nego kad skroz zaboravite na to .tada vam srce pocne jako lupat i onda vam se odcepe nosnice.PROBAJTE NECETE POZAITI!!!sretno!!!

     
  4. Imam pitanje nos mi se zacepio a kapi ne pomazu. Sta da radim

     
  5. Ja sam se jucer prehladila a sutra mi je rođendan, lijeva nosnica mi je zacepljena a druga mi e otcepljena, grlo me jako boli i nemogu gutati, pijem juhe,stavljam svakakve kapi u nos i nista mi e pomaze jel znate mozda neki lijek da si otcepim lijevu nosnicu i da me ne boli grlo(vadit cu ubrzo krajnike)…. POMOZITE MII !!!!! SUTRA MORAM BITI ZDRAVA!!!!

     
  6. Stvarno neznam zbog cega mi se nos zacepi, temperatura je 17.5°C a vlaga 55%, radijator nikad ne palim jer mi nije potrebno,spavam na pamucnoj posteljini i jos uvijek mi se nos tijekom noci jako zacepi i onda se budim i nakapam operilom i onda je dobro, fizioloska ne pomaze, neznam vise kako da ga otcepim, molim vas prijedlog…

     
  7. Ako je krenulo u novije vrijeme i preko noći, možda si postala alergična na omekšivač, sastav jastučnice ili pokrivača. Ja sam imala isti problem koji sam riješila kad sam počela koristiti pamučnu posteljinu i prekrivač, a jastuk od prirodnog perja. Čim se jednu noć pokrijem sintetičkim jorganom odmah se pojavi crvenilo oka i začepljen nos.

    Također može biti začepljen i od presuhog zraka ako ti radijator u sobi radi noći.

     
  8. Znaci ovako. Nikad nisam imala nekih problema s nosom, ali zadnjih nekoliko mjeseci mi se redovito zacepi preko noci da ne mogu disati i onda posezem za kapima i onda je uredu. Nisam prehladena, ni nista, molim vas pomozite.

     
  9. zacepljen mi je nos ali samo jedna nosnica ,kapi ne pomažu,nemogu disati pomagajte molim vas

     
  10. Namoci prst u rakiju, zatim u jednu po jednu nozdrvu stavi prst. Ili ako mozes nakapaj kap rakije u jednu, kap u drugu. 🙂

     
  11. Nos mi je zacepljen dva dana inhalirala sam se ne pomaze a ljekarna ne radi da odem kupiti kapii!!!! Sto cuuu??

     
  12. Neku gazu ili papir na topite s jako toplom vodom, ocijedite da se pari i stavite na sinuse ponovite to dva do tri puta i neko vrijeme će vas se očepiti nos…..meni kod prehlade uvijek pomogne

     
  13. Upomoć!!!! Desna nosnica mi je začepljena kad ležim i sjedim! šta da radim?!?

     
  14. zacepljen mi je noss ima 2-3 god ponekad pusta sta da uradim

     
  15. Zacepljen mi je nos vec 2 dana jer ima nrko dobar savjet koji bi pomogao sigurno? 🙂
    Hvala unaprijed

     
  16. ostavite se duvana i disni putevi ce se sirom otvoriti ali tek za godinu dana

     
  17. Od juce mi je zacepljen nos i imam gusti sekret.Kada lezim nemogu uopste da disem,ali kada sedim ili stojim vec malo mi se otpusi nos,ali imam idalje gusti sekret.Probvala sam da stavim kapi za nos i nije mi uopste pomoglo.I da,kada stojim otcepljen mi je nos,ali kada legnem opet mi se strasno zapusi.
    Molim vas pomozite mi.
    -Hvala unapred !

     
  18. Uzmite kocku šećera i istopite je u džezvi za kafu. Tu koxku istopljenu prospite u čaši sa mlijekom.. Mislim da ce bar malo pomoći. I meni je začepljen nos ne mogu spavat noću.

     
  19. Nos mi je zacepljen tjedan dana ali samo sa nosnica i nista ali bas nista ne pomaze! 🙁 sto da radim?

     
  20. nos mi je zacepljen od jucer neznam sta da radim .Help !!

     
  21. U litar vode dodati 10 kašikica sirćeta od jabuka. Zagrijati tečnost do kuhanja i inhaliranjem para, nosnice će biti slobodne 12 sati. Prema potrebi ponoviti postupak.

     
  22. Imam jedno pitanje ovako ja inace imam problema sa sinusima po danu mi je super a kada se probudim drugi dan mi se nos totalno zatvori pa kako da ga odcepim da mi se vise ne zatvori?

     
  23. sretno

     
  24. prokuhajte vodu u loncu ubacite dddcaj od kamilice spustite na pod i stavite krpu na to nek vam para dode do nosa

     
  25. Singulair tablete su sasvim ok, ali uz njih preporucam ono sta i sama koristim…u spricu od 5ml, to je ona mala pomjesam 1ml kadulje (uvijek svjeze pripremljen caj 1 kasikica svjezeg caja u 2 dcl H2O), 1ml otopine pantenol, 1ml maslinovog ulja i prstohvat soli..1, 5 ml u jednu nozdrvu i 1,5ml u drugu..koristiti najmanje 3 mj…SRETNO

     
  26. imam pitanjce, vec dva dana mi je samo jedna nosnica zacepljena i nemogu je otcepiti probala sam i kapi za nos i inhaliranje ali nista ne pomaze pa molim vas za savijet 🙂

     
  27. Moze biti vazomotorni rinitis, koristila sam iste lijekove, sad uzimam singulair tablete i avamys sprej, raspitaj se u doktora

     
  28. Moj problem je stalno zapusen nos. Doktor tvrdi da je u pitanju alergija i prepisao mi je tablete clarinase (dve kutije 2 puta dnevno) i sprej avamys (dva puta dneno po dve doze) . Nakon koriscenja kapi mesec dana nije bilo poboljsanja. Nos je ostao zapusen sto mi stvara velike probleme i u toku dana i nocu. Sledeca terapija koju mi je lekar dao je aerius i avamys. Ponovo nije bilo poboljsanja a doktor i dalje tvrdi da je u pitanju alergija i da nastvim sa terapijom. Mene interesuje da li je moguce da postoji jos neki problem osim alergije koji moze da izaove ovo stanje, na primer neka bakterija, gljivica, sinusi ili nesto drugo? Nemam nikakve druge smetnje, nemam temperaturu, sekret, ne kasljem ne kijam jedino je nos zapusen i suv. Ovo mi stvar velike probleme sa disanjem, cesto se javlja lupanje srca, blaga vrtoglavica, ne mogu da udahnm vazduh “do kraja” i osecam se lose i pihicki. Ovo stanje traje oko tri cetiri godine unazad (u blagom obliku) a poslednja dva meseca je jako izrazeno. Molim vas za savet sta dalje

     
  29. zna li netko za neki biljni lijek za polip u nosu ili vazomotorni rinitis?ako znate molim vas da mi odg…. 🙁 :/

     
  30. Probaj prokuhati vodu, ohladiti i malo je zasoliti morskom soli, te kapnuti po par kapi u svaku nosnicu. Trebalo bi djelovati.

     
  31. dobar dan ja imam jedno pitanje kako odcepiti zacepljen nos inhalirala sam se vec puno puta i nista kapala nos s kapima i nista sta da radim?

     
  32. Pomiješaj jednu kap eteričnog ulja lavande s nekim baznim uljem, npr. suncokretovim i umasiraj u kožu oko sinusa jednom dnevno. Ili možeš nakapati eterično ulje eukaliptusa na maramicu i inhalirati se.

     

Odgovori

*