Čaj za prostatu

      2 komentara za Čaj za prostatu

Oglas

Čaj za prostatu

Čajevi zlatnica, sitnocvjetna vrbolika, metvica. Žličicu mješavine prelit s četvrt litre ključale vode, neka stoji pet minuta, procijedit, čaj pit ujutro, tokom dana i navečer po jednu šalicu duže vrijeme, uvijek svježe pripremljena.

Opširnije o djelovanju pojedinih čajeva

2 comments on “Čaj za prostatu

 1. Anonimno

  Osnovna greška kod većine konzumenata čaja od ljekovitog bilja je što isti spremaju parenjem prokuvane vode (95 stepeni) .Ovakvim načinom “ubijaju” korisne tvari u biljaka.
  Pouzdano znam da kod prostate (lični primjer) ide 1 supena kašika kore jasike i 1 supenu kašiku vrbovice zalije se sa 2 dcl hladne izvorske vode uveče i da odstoji do ujutro kada se stavlja na peć i zagrijava maksimalno do 45 stepeni. Skine se sa peći da odstoji još 15 do 20 minuta,procjedi i pije ujutro i uveče neposredno prije odlaska na spavanje. NEMA USTAJANJA PO NOĆI NA WC već nakon 15 dana.

   
  Reply
 2. Neno

  Čaj za prostatu isprobano kod sedamdesetogodišnjaka. Probao je sve i svašta pa i pripravke odnosno recepte doktora koji su rađeni u ljekarni i ništa nije bilo toliko uspješno kao epilobium parviflorum ( vrbovica. ) Pošto je bio sumnjičav, otišao sam u biljnu ljekarnu i kupio 100grama suhe biljke i donio mu. Kad je to potrošio ( pio je čaj 2x dnevno ) rekao mi je da je to najbolje što je probao do sada. Nastavio je piti čaj ujutro i navečer prije spavanja i sada ide samo jednom na wc u toku noći. Recept iz knjige Marije Treben. Pokušavamo pronaći čaj koji će mu pomoći da ostane u krevetu sve do jutra bez potrebe za wc-om. Ako netko ima rješenje iz vlastitog iskustva molio bi da mi javi na e-mail volimtiramisu@gmail.com Treba jako puno vremena da bi sam nešto pronašao, zato su komentari iskustvom popraćeni svima nama dobrodošli. Hvala svima koji pomažete na ovaj način.

   
  Reply

Odgovori

*